Ющенко хоче зробити з банків локомотив

Середа, 11 березня 2009, 14:03

Банківська система має стати локомотивом у подоланні економічної кризи.

Про це заявив президент Віктор Ющенко у середу на нараді, присвяченій виробленню антикризового плану заходів у банківській сфері.

"Немає іншого способу, як повернути довіру до гривні і банківської системи", – сказав Віктор Ющенко.

Ющенко окреслив основні напрями, за якими має бути сформований антикризовий план: підвищення ліквідності; забезпечення платоспроможності банків, здійснення рекапіталізації банків та підвищення їхньої капіталізації, а також відновлення довіри до банків. При цьому Віктор Ющенко висловив переконання, що банківська система, яка в останні 4 місяці переживає серйозні випробування, здатна подолати цю кризу.

"Ми повинні продемонструвати, що банківська система працює як годинник", – сказав президент.

Глава держави запропонував обговорити існуючу модель рефінансування банків і спосіб мінімізації впливу наданого рефінансування на обмінний курс.

Віктор Ющенко закликав банківський сектор до солідарної оцінки статей 84 і 86 Закону про державний бюджет, які, по суті, обмежують повноваження Національного банку. Він нагадав, що звернувся до Конституційного Суду стосовно конституційності цих норм і сподівається, що через рішення КСУ вони будуть скасовані.

У заході беруть участь представники Служби безпеки України, Генеральної прокуратури, податкової міліції, Голова Національного банку, Перший заступник Глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак та представники групи комерційних банків (Альфа-банк, банк "Надра", Укрсоцбанк, Укрінбанк, ОТР банк, Приватбанк, Укрексімбанк).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News