Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оніщук каже, що не лобіює Фірташа, а Портнов - занадто емоційний

Середа, 11 березня 2009, 15:38

Міністр юстиції Микола Оніщук спростовує заяву про те, що він нібито лобіює інтереси компанії РосУкрЕнерго.

"Мені особисто невідомо, що з того, що говорив міністр юстиції останнім часом, може розцінюватися як лобіювання інтересів того чи іншого закладу", - заявив міністр в інтерв'ю журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Оніщук підкреслив, що згідно з Конституцією "всі форми власності, включаючи і державна, в Україні є рівними, і держава, і публічні інститути зобов'язані в повній мірі захистити їх, забезпечити їх, забезпечити захист як приватних, так і недержавних форм власності".

"Якщо хтось хоче зі мною подискутувати на цю тему, я готовий до публічної дискусії", - заявив він.

Водночас міністр особливо наголосив, що Служба безпеки України є однією зі складових правоохоронної системи України, і може проводити слідчі дії, в тому числі і дізнання.

"Ми живемо в правовій державі, і та особа, юридична або фізична, яка вважає, що її інтереси були порушені, в тому числі і діями правоохоронних органів і представника правоохоронної системи, може звернутися до суду для захисту своїх прав. В тому числі і оскаржити постанову про початок кримінальної справи, що, власне, в останньому епізоді як раз і мало місце, коли представники компанії НАК "Нафтогаз України" звернулися до Шевченківського районного суду і оскаржили постанову СБУ щодо початку кримінальної справи", - пояснив він.

Коментуючи заяву депутата від БЮТ Андрія Портнова про необхідність його відставки у зв'язку з тим, що він нібито лобіює інтереси РосУкрЕнерго, Оніщук сказав:

"Я вважаю, що це емоційна заява, крім того, Конституція і закони України існують незалежно від того, як до цього ставляться ті чи інші високопоставлені чиновники або народні депутати, і як міністр юстиції я повинен відстоювати свою публічну позицію".

Водночас Оніщук зазначив, що як міністр юстиції "не може дозволити собі політичних оцінок і закликає тих, хто поділяє цю точку зору, діяти відповідно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування