Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада залякала українців більше, ніж треба

Середа, 11 березня 2009, 16:00

Українці песимістично дивляться на майбутнє, оскільки влада їх довго лякала економічною кризою, вважає директор Центру соціальних досліджень Андрій Єрмолаєв.

"В Україні дуже довго і послідовно готували до кризи, при чому готували так ретельно, що, по-моєму, більше перелякали, ніж ці ризики реально виявляються", - сказав Єрмолаєв на круглому столі в середу в Києві. У зв'язку з цим, за його словами, українське суспільство зараз "перелякане майбутнім".

Крім того, на думку Єрмолаєва, на настрій людей впливає і політичний конфлікт. "Політичний конфлікт на тлі цієї істеричної і нераціональної інформації про характер кризи і наслідки... От це відчуття українця", - додав експерт, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку керівника Центру прикладних політичних досліджень Володимира Фесенка, українці більш стурбовані економічною кризою, ніж росіяни і білоруси, оскільки об'єктивно Україну криза зачепила набагато сильніше.

Крім того, на думку експерта, песимізм різко збільшує і політична нестабільність у державі, чого немає в Росії і Бєларусі.

"Крім того, українців привчили до комплексу жертви, привчили бідкатися... Ми формуємо націю не на перемогах і досягненнях, а на жертвах і втратах", - додав Фесенко.

За словами генерального директора Інституту вивчення Росії Андрія Блінова, дійсно в Україні економічна криза найбільша в порівнянні з Росією і Бєларуссю, що безсумнівно впливає на настрій людей. За його словами, дослідження показують, що рівень довіри українців до банківської системи, у першу чергу до Національного банку, дуже низький.

Як відомо, наприкінці лютого - початку березня поточного року в Україні, Росії і Бєларусі було проведено порівняльне дослідження суспільної думки щодо економічної кризи в цих країнах.

Згідно з даними опитування, саме українці найбільше стурбовані в зв'язку із ситуацією, що склалася через економічну кризу, у більшості доходи зменшилися і вони почали багато на чому заощаджувати.

Крім того, у 69% українців переважає думка, що нинішня фінансово-економічна криза - це довгостроковий процес і швидкого виходу з нього не буде. Аналогічну думку висловлюють більш половини (58%) росіян і тільки 32% білорусів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
21:09
фото7 людей постраждали від російських обстрілів на Дніпропетровщині, серед них 6-річна дитина
21:01
OpenAI запускає інструмент для виявлення діпфейків на тлі скандалів з впливом ШІ-контенту на вибори
20:38
Польща підняла в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем 
20:30
відео, фотоАрмія РФ обстріляла житловий квартал Херсона, загорілись 4 будинки
Усі новини...
Реклама: