У Тимошенко вирішили залатати дірки за рахунок мігрантів

Середа, 11 березня 2009, 16:06

Перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов вважає, що трудові мігранти повинні перераховувати кошти в Пенсійний фонд для свого пенсійного забезпечення після повернення на батьківщину.

Про це Турчинов повідомив сьогодні журналістам у Кабінеті Міністрів, коментуючи розгляд на засіданні уряду питання про заходи посилення Пенсійного фонду.

"Деякі речі, які ми прийняли і які дадуть змогу стимулювати наших громадян, які працюють за кордоном, отримувати пенсії в Україні та добровільно перераховувати внески до Пенсійного фонду. Ми вважаємо, що це можуть бути достатньо серйозні надходження", - сказав Турчинов, повідомляє УНІАН.

Водночас перший віце-прем`єр наголосив, що Пенсійний фонд працює стабільно та його бюджет є збалансованим

"Ми підтримали прем`єр-міністра в тому, щоб не збільшувати пенсійний вік. Це принципово. Ми також підтримали рішення не обмежувати розмір пенсій і виплату пенсій працюючим пенсіонерам. Водночас буде оптимізовано роботу з Пенсійним фондом", - додав він.

Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр і виконуючий обов`язки директора Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Пабло Сааведра вважають, що Україна в середньостроковій перспективі повинна здійснити пенсійну реформу через критичне старіння населення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування