Литвин не в захваті від референдуму по Конституції, бо її ніхто не читатиме

Середа, 11 березня 2009, 16:36

Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний у недоцільності винесення на всенародний референдум будь-яких проектів Конституції України.

Про це Литвин заявив у середу, відповідаючи на запитання під час зустрічі з мешканцями Алушти, повідомляє прес-служба спікера.

Литвин пояснив, що "абсолютна кількість людей не читатиме проект Конституції".

При цьому, на його думку, винесення на обговорення кількох варіантів також не дасть позитивного результату, оскільки "референдум має дати чітку відповідь – "так" чи "ні".

Торкаючись питання внесення змін до Основного закону, Литвин заявив, що "необхідно враховувати досвід, традиції, менталітет народу, визначити завдання, які стоять перед країною, як жити в умовах світової кризи, а потім готувати відповідний документ".

Крім того, голова Верховної Ради висловився за необхідність сформулювати національну ідею. На його думку, "національна ідея має полягати у тому, як зберегти народ від фізичного вимирання".

У цьому контексті Литвин наголосив, що в Україні не буде підвищений пенсійний вік. "В Україні, де люди у середньому живуть на 17 років менше, ніж у Європі, пенсійний вік не буде підвищений", - заявив він.

Голова Верховної Ради також заявив, що він категорично проти використання мовних, релігійних та міжнаціональних тем у передвиборчі періоди.

Торкаючись так званого "мовного питання", Литвин висловив думку, що "мови повинні бути конкурентоздатними, розвиватися, встигати за розвитком техніки, наукових технологій".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування