Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче, щоб його якнайшвидше позбавили пільг

Середа, 11 березня 2009, 19:06

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк закликає поставити на голосування законопроект про скасування депутатських пільг та недоторканості.

Про це він сказав під час зустрічі з журналістами у Черкасах, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

"Минулого тижня була заява однієї з найбільших фракцій, що вони заблокують парламент, якщо не будуть скасовані депутатські пільги", - зазначив Яценюк.

"На сайті Верховної Ради жодного законопроекту щодо скасування депутатських пільг і змін статусу народного депутата немає", – наголосив депутат.

"Я за ніч написав і на ранок зареєстрував закон, який передбачає скасування всіх категорій пільг народного депутата і статті щодо депутатської недоторканості. Щось ніхто не блокує парламент. Тому я звертаюся до керівництва парламенту та великих фракцій: менше декларацій, більше дій", - заявив він.

Яценюк зазначив, що під час його головування Верховною Радою було проголосовано зміни до Конституції щодо скасування депутатської недоторканості. Однак для завершення конституційних змін необхідно поставити їх на голосування у чинному парламенті.

Він закликав якнайшвидше поставити на розгляд порядку денного: по-перше, закон про встановлення державної монополії на ринку природного газу; по-друге, закон про скасування депутатських пільг; і по-третє, завершити зміни до Конституції, які були розпочаті минулого року.

Крім того, Яценюк пропонує якомога швидше включити у Верховній Раді систему "Рада-3".

"Моє прохання до сьогоднішнього керівництва парламенту полягає в наступному – включити систему "Рада" і дати можливість виконувати конституційну норму", – наголосив він.

"Я модернізував систему Рада, вона готова. Однак вона була не ввімкнена, тому що багато депутатів переживали, що вона не сертифікована, їх може вдарити током і це може зашкодити здоров’ю. Я казав, що зашкодити здоров’ю може тільки одне – не працювати", – сказав Яценюк.

Він вважає, що система "Рада-3" допоможе запобігти фальсифікаціям під час голосування, адже голосувати зможуть лише ті, хто безпосередньо присутній у залі.

"У мене, як народного депутата, є зустрічі та поїздки і тому досить часто я не беру участь у голосуванні, я міг віддати свою картку, однак я цього не роблю, бо це неправильно", - сказав депутат.

На його думку, тим, хто не був присутній під час голосування в залі Верховної Ради, треба не виплачувати заробітну платню за цей день. "Вас немає на робочому місці, і ваш голос не враховується, він не фальсифікується", – зазначив Яценюк.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: