Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-суддя Зварич заплутує слідство, але у ГПУ готові

Четвер, 12 березня 2009, 11:06

З екс-головою Львівського апеляційного адмінсуду Ігорем Зваричем, обвинувачуваним у хабарництві, у присутності його адвоката у середу активно працювали слідчі з особливо важливих справ Генпрокуратури.

Про це "Сегодня" повідомив Ігор Савка, який представляє інтереси Зварича.

Співрозмовник газети у ГПУ розповів, що Зварич налаштований заплутати слідство суперечливими, часто неадекватними свідченнями.

"То пускається в довгі, плутані розмірковування, то повертається до дійсності, розуміючи, що ми марно часу не гаяли і поки його шукали, закріплювали обвинувачення незаперечними доказами провини", - каже слідчий.

"На додачу до вже відомих даних про хабарі, задокументованих у листопаді й грудні, додалися нові фігуранти і нові суми. Є і $5 тисяч, і 10 тисяч, і 20...", - додав він.

Раніше, на засіданні Печерського райсуду Києва, Зварич заявив, що його нібито викрала з лікарні якась банда, вимагала викуп, а потім викинула 8 березня піді Львовом.

Керівник слідчої групи ГПУ у справі Зварича Володимир Жербицький ці "свідчення" серйозно не сприймає. Він нагадав, що з екс-судді взята офіційна заява під розпис про відповідальність за надання завідомо брехливих свідчень.

"Звісно, захист робитиме все, щоб обілити його чи мінімізувати правові наслідки, і це звичайна адвокатська тактика. Слідство до неї готове", - сказав Жербицький.

"І ми зацікавлені винятково в об'єктивному встановленні істини у справі, оперуючи не політичними, корпоративними чи іншими міркуваннями, а тільки фактами", - підкреслив він.

На запитання, чи може Зварич "закосити" під хворого і, відповідно, уникнути покарання, керівник слідчої групи заявив, що екс-суддя не справляє враження людини нездорової чи слабоумної.

"Правда, з глузду кожен може з’їхати, але у нього таких передумов не спостерігається – при здоровому розумі, хоча багато що видумує", - зазначив Жербицький.

Між тим, джерело у спецслужбі розповіло, що, відпрацьовуючи шляхи можливого відходу Зварича при затриманні, співробітники "Альфи" не виключали, що той може вистрибнути навіть із 4-го поверху. "Тому, замаскувавши всю цю детективну історію з затриманням Зварича під гасіння пожежі і переодягши наших хлопців у спецодяг еменесівців, заздалегідь подбали про те, щоб за необхідності забезпечити нашому "колядувальнику" безпечне приземлення і першу медичну допомогу", - сказав офіцер СБУ.

"Напоготові була спеціальна сітка, яка б спружинила удар. Але усе скінчилося без ексцесів і польотів. Зваричу в голову не прийшло засумніватися, що пожежа не справжня, і всі ці розсувні драбини, пожежна машина – вправно розставлена пастка", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...