Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка "повісили" на Онопенка всю корупцію і безлад у судах

Четвер, 12 березня 2009, 11:43

Секретаріат президента звинувачує голову Верховного Суду Василя Онопенка у політизації судової гілки влади.

Про це йдеться у заяві заступника глави секретаріату президента Ігоря Пукшина у відповідь на відкритий лист Онопенка до президента Віктора Ющенка.

За словами Пукшина, саме за головування Онопенка "українська система судочинства перетворилася із джерела справедливості для всіх громадян на механізм політичного та економічного рейдерства для його партійних колег".

"Фактично суди стали закритими акціонерними товариствами, де політичні побратими пана Онопенка отримали контрольний пакет", – заявив Пукшин, повідомляє прес-служба президента.

На його думку, роль Онопенка "у антисуспільній трансформації судової гілки влади є визначальною".

"Адже він як вищий посадовець системи жодного разу не висловив принципову публічну позицію щодо критичної ситуації у судочинстві, щодо масових та системних проявів корупції та найбільш кричущих злочинів за участю людей у суддівських мантіях", – ззначив Пукшин.

"А якщо згадати справу судді Келеберди, який виніс незаконну ухвалу щодо призупинення дії указу президента про розпуск Верховної Ради і призначення дострокових виборів, то впродовж півроку після відповідного рішення суду, яке визнало незаконність цієї ухвали, Вища рада юстиції навіть не позбавила Келеберду суддівського звання", - додав він.

Пукшин також заявив, що саме під керівництвом Онопенка та представників у Вищій раді юстиції від судової гілки влади "блокуються засідання Ради, які мали б розглянути питання звільнення судді Келеберди, який в очах суспільства, як і суддя Зварич, повністю дискредитував роль незалежного і справедливого судді".

Як відомо, на минулому тижні Онопенко звернувся до Ющенка з відкритим листом, в якому назвав підхід секретаріату президента до організації його співпраці з представниками судової влади "вкрай неконструктивним і юридично неприйнятним як за формою, так і за способом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування