Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко чекає скарг на СБУ на спеціальні поштові скриньки

Четвер, 12 березня 2009, 13:11

Голова СБУ Валентин Наливайченко стверджує, що був не в курсі щодо подання президента про його призначення, а також ситуації, що склалася з його обранням у Верховній Раді.

Про це Наливайченко сказав, відповідаючи на запитання, чому, на його думку, БЮТ, який раніше виступав проти його призначення, раптово проголосував за його кандидатуру.

"Для мене це дуже особисте питання, тому що я в цей час був у Запоріжжі на могилі мами - я тепер цього не приховую і телефон у мене був відключений", - сказав голова СБУ.

"Тому я тільки можу подякувати за те, що він (президент) зробив таке подання, і подякувати кожній людині, яка підтримувала мене", - додав Наливайченко.

На запитання, чи не надходило йому після призначення "ненав'язливих пропозицій" щодо необхідності закрити кримінальні справи по "Нафтогазу України" або відсторонити від розслідування по цих справах свого першого заступника Валерія Хорошковського, Наливайченко відповів:

"І президент, і голова Верховної Ради, і керівник Кабінету міністрів вимагали тільки одного – відданого служіння Україні. Ну, чесне слово, я можу показати, де вони це написали. Тому оскільки я не учасник жодної бізнес-структури, мені важко щось пропонувати крім зарплати і таких пропозицій, як ви кажете, не було".

Наливайченко наголосив, що СБУ залишається поза політикою і він особисто не бере участі в жодних політичних протистояннях.

"Єдине, що я обіцяю, як керівник – навіть якщо я день буду тут працювати, то працюватиму дуже чесно. Те, чого немає, видумувати не будемо", - заявив голова СБУ.

Крім того, на брифінгу Наливайченко описав подальшу роботу СБУ. За його словами, першочерговими завданнями для відомства залишаються протидія сепаратизму та ксенофобії, боротьба з корупцією та контрабандою.

Також Наливайченко пообіцяв, що до кінця поточного року буде завершено реформування СБУ на вимогу президента.

Він наголосив, що СБУ продовжуватиме жорстко боротися з корупцією у власних лавах.

"Кожен співробітник, який не бореться або потурає корупції, або ж сам задіяний в незаконних оборудках, цій людині не місце в СБУ. Відповідні кадрові рішення з учорашнього дня мною підписуються", - почав Наливайченко.

"З наступного понеділка у кожному місті України буде встановлена поштова скринька і відведена окрема електронна адреса і всі повідомлення, де СБУ заважатиме українському бізнесу і де громадяни відчувають будь-який негатив від наших дій, будь ласка, передавайте ці звернення – я їх особисто розгляну і ми будемо реагувати", - продовжив голова СБУ.

"Більше того, наша діяльність буде спрямована не тільки на притягнення до відповідальності а й на звільнення з СБУ. Вороття не буде", - наголосив Наливайченко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...