Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров пояснив, чому він розцілувався з Кучмою

Четвер, 12 березня 2009, 13:34

Міністр оборони Юрій Єхануров заявляє, що силові структури ніколи не будуть використані проти населення.

Про це він написав у форумі "Української правди", відповідаючи на запитання одного з користувачів з приводу його дій "у разі наказу Ради національної безпеки застосувати силу проти внутрішньої цілі".

"Я входжу до складу РНБО. Я знаю ситуацію зсередини. Такого наказу не буде! А вибудовувати апокаліптичні припущення - не мій стиль. Я реаліст", - сказав Єхануров.

Відповідаючи на питання з приводу переходу армії на контрактну основу, міністр зазначив:

"Вважаю недоречними розмови щодо використання створення контрактної армії в політичних цілях. Очевидно, що економічна криза відсуває в майбутнє перехід армії на контрактну основу. Водночас в українських політиків немає розуміння реального масштабу проблем у цьому питанні. Дехто прагне на цьому заробити зайві рейтингові очки. Звідси численні непорозуміння і проблеми, яких могло б і не бути".

Водночас Єхануров висловив впевненість у тому, що українська армія перейде на контрактну основу.

"Для цього створені всі необхідні умови і зроблено дуже багато в реформуванні структури армії. Але коли саме це станеться, на жаль, однозначної відповіді немає. Розумію, що цією відповіддю розчарую всіх горе-політиків, які хотіли б використовувати перехід на контрактну армію у рекламних цілях, але необхідно об'єктивно оцінювати ситуацію", - вважає він.

"Фінансова та економічна криза і, як наслідок, вкрай недостатнє фінансування армії не дозволяють визначити дату такого переходу", - додав Єхануров.

Відповідаючи на запитання, чи не соромно йому "за той "пристрасний" поцілунок з Кучмою після подій Майдану", він відповів:

"З президентом Кучмою мене пов'язує не один рік спільної роботи на різних посадах. У цьому плані привітання є елементарною нормою ввічливості. Я ніколи не змінював стосунки з людьми в залежності від політичної кон'юнктури. Що стосується іншого, то це - слов'янська православна традиція".

На питання, яку оцінку він би поставив Віктору Ющенку за діяльність на посаді президента, Єхануров відповів: "5 -".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: