Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пенсійний фонд відмовляється від банків, щоб виграти час?

Четвер, 12 березня 2009, 13:52

Партія регіонів вимагає звіту Пенсійного фонду про те, як здійснювалися виплати пенсій через банки і чому виникли масові затримки.

У своїй заяві "Регіони" звинувачують уряд у тому, що він не зміг налагодити координацію дій Пенсійного фонду з банками, що, на думку партії, стало причиною масових затримок виплати пенсій.

"Рішення Пенсійного фонду призупинити виплату пенсій через 8 банків загрожує ще більшими затримками. Тисячі пенсіонерів вже позбавлені можливості вчасно і повністю отримувати трудові пенсії", - заявляють у Партії регіонів.

"Викликає тривогу те, що перегляд переліку банків, з якими співпрацює Пенсійний фонд, збігся у часі з проблемами самого Пенсійного фонду, зокрема, з його наповненням і виконанням соціальних зобов'язань", - зазначається у заяві.

Партія регіонів "має підстави вважати, що через брак коштів у Пенсійному фонді, банкам створюють штучні перешкоди для виконання зобов'язань, адже заміна системних банків на інших операторів пенсійних виплат дозволяє маніпулювати коштами пенсіонерів і часом здійснення розрахунків".

"Тобто, заміна одних банків на інші чи на підрозділи "Укрпошти" використовується для "виправдання" затримки виплат. Відповідно Пенсійний фонд виграє час, створюючи штучну заборгованість перед пенсіонерами, що дозволяє йому врятуватися від дочасного банкрутства", - заявляють "Регіони".

Партія вимагає невідкладно розглянути стан справ у Пенсійному фонді, провести моніторинг ефективності використання системних банків для виплати пенсій, і, зрештою, з'ясувати - як банки і Пенсійний фонд виконували свої зобов'язання перед пенсіонерами і чия вина у затримках виплат.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...