Луценко не дасть високим колегам влаштувати "дембельське розкрадання"

Четвер, 12 березня 2009, 13:55

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зобов’язав Управління боротьби з організованою злочинністю не допустити розкрадання посадовцями бюджетних коштів напередодні президентських виборів.

Про це він заявив у четвер в інтерв’ю журналістам після завершення наради з керівниками регіональних підрозділів з питань боротьби з організованою злочинністю, повідомляє УНІАН.

"Особливість цього року, яка вимусила мене зібрати начальників УБОЗ, є такою, що це рік президентських виборів, і пам’ятаючи, що міліція поза політикою, тим не менше мушу констатувати - це рік, коли багато високопосадовців, відчуваючи, що це останній рік їхньої роботи, займаються "дембельським акордом" - збиранням данини і мародерством бюджетних коштів по напрямках, які нинішній скудний бюджет надає областям", - заявив міністр.

За словами Луценка, завданням підрозділів УБОЗ є саме не допустити, аби цей рік для високопосадовців став роком "дембельського розкрадання".

Як сказав міністр, це ключове завдання розбивається на напрямки: перший – перевірка актів виконання робіт за бюджетні кошти минулого року, тобто, коли ремонтувалися, будувалися будинки, школи, дитячі садки, дороги тощо.

Друге завдання - протидія конвертаційним центрам і з’ясування, скільки посадовців бюджетних організацій до цього причетні. Третьою позицією, як зауважив Луценко, є протидія хабарництву на всіх щаблях державної влади.

При цьому міністр зауважив, що до МВС надходить чимало сигналів про зловживання посадовцями державних адміністрацій та керівників різних служб бюджетного напрямку.

"В багатьох випадках ми бачимо не лише нецільове використання коштів, але цинічне, нахабне пограбування державних коштів", - підсумував Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування