У Ющенка порадили Мартиненку перебиратися до Тимошенко

Четвер, 12 березня 2009, 14:16

Лідера фракції НУНС і київського осередку партії Миколу Мартиненка можуть виключити з партії рішенням з'їзду, якщо він добровільно не покладе партійний квиток. 

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський, коментуючи заяву Мартиненка, що він бачить майбутнє партії без президента Віктора Ющенка.

"Наскільки мені відомо, статут партії чітко передбачає, що ані Мартиненко, ані інші партійні бонзи не вирішують стратегічні питання партійного розвитку. Є вищий орган – з‘їзд партії, який вже сказав і за потреби знову скаже своє слово", – наголосив заступник глави секретаріату, повідомляє прес-служба президента.

На думку Кислинського, компетенція місцевого партійного керівника – розбудовувати рівень підтримки політичної сили на відповідній території.

"З цим питанням у Мартиненка, як голови київського осередку НСНУ протягом останніх чотирьох років, повний провал – достатньо згадати 2%-ий результат НСНУ на останніх виборах до Київської міської ради, що у 8 разів менше, ніж партія набрала у Києві на дострокових парламентських виборах 2007 року. Кожен відповідальний керівник після такого програшу мав би добровільно подати у відставку", - нагадав Кислинський.

На думку заступника глави секретаріату, заяви Мартиненка та йому подібні не можна сприймати серйозно у час, коли діляться урядові портфелі.

"Бо мета таких заяв одна – в очах "старшої сестри" по коаліції додати собі кілька балів у боротьбі за "хлібні" місця", - зазначив заступник глави секретаріату.

"Нагадаю, що з 24 народних депутатів від НСНУ лише 7 увійшли в коаліцію. Таким чином формальний голова фракції НУНС має право говорити скоріше від імені БЮТ. Тим більше, що саме Ю.Тимошенко "проштовхнула" обрання Мартиненка керівником фракції, попри те, що не так давно він заявляв, що політик Тимошенко гідна звання "заслуженої артистки України", - нагадав Кислинський.

"Так несподівано вчорашні запеклі вороги прем‘єр-міністра - так звані "любі друзі", такі як Жванія та Мартиненко – стали її найкращими порадниками", – заявив він.

Кислинський переконаний, що "чесним кроком Мартиненка було б оголосити своє формальне рішення про перехід у лави іншої політичної сили, інтереси якої він де-факто ревно відстоює. А також cкласти депутатський мандат, який він отримав "виключно завдяки Ющенку".

Як відомо, Віктор Ющенко очолив "Нашу Україну" у листопаді 2008 року. На останній зїзд партії київський осередок, який очолює Мартиненко не прибув.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування