Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко проти, щоб водії почали літати

Четвер, 12 березня 2009, 15:40

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко і МВС у цілому виступають проти пропозицій збільшити швидкісний режим на автодорогах України.

Про це Луценко заявив у четвер в інтерв'ю журналістам у Полтаві, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Я як міністр внутрішніх справ категорично виступаю проти радикального підвищення дозволеної швидкості на дорогах України", – сказав Луценко.

При цьому він зауважив, що МВС детально вивчило ці пропозиції, і готове погодитися лише на збільшення швидкості на дорогах поліпшеної якості, що мають бетонний розподільний відбійник, максимум до 110 кілометрів на годину.

Пояснюючи таку позицію, міністр сказав, що якщо, зокрема в містах, буде дозволено їздити зі швидкістю максимум 110 кілометрів на годину, це призведе до катастрофи.

При цьому Луценко нагадав, що торік 15 тисяч людей було збито і доставлено в лікарні в результаті ДТП через перевищення швидкості.

"Якщо пропозиції, що вносять на розгляд деякі діячі, не дай Боже, вступлять у дію, ми одержимо 15 тисяч людей, яких відправлять не в лікарню, а в морг", – сказав міністр.

За словами Луценка, у середу він підписав пропозиції МВС, і в четвер вони внесені на розгляд Кабінету міністрів.

Як відомо, 5 березня уряд заборонив проводити контроль технічного стану транспортних засобів між періодичними технічними оглядами і зняв швидкісні обмеження на автодорогах.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що на сьогодні на швидкісних дорогах існують необ'єктивні обмеження швидкості.

"Дивна ситуація: швидкісна дорога, обмеження 80-90, а в дійсності в нормальних країнах там можна рухатися зі швидкістю 120-130 кілометрів на годину", – сказала вона.

Змінами, внесеними в Правила дорожнього руху, передбачено, що в населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю 70 км на годину, у населених пунктах на дорогах, що мають шість і більше смуг в обох напрямках, – 80 км на годину, у населених пунктах на дорогах, що мають шість і більше смуг в обох напрямках руху і встановлено бетонний або інший відбійник – 90 км на годину.

Транспортним засобам (крім автобусів, мікроавтобусів, вантажних автомобілів і автомобілів, якими керують водії зі стажем до 2 років) на автомагістралях дозволяється рух зі швидкістю 130 км на годину, на інших дорогах поза межами населених пунктів – 110 км на годину, на дорогах, що проходять через населені пункти, що позначені знаком 5,47, – 90 км на годину.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування