Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ужгороді кажуть, що Ющенку загрожує смертельна небезпека

Четвер, 12 березня 2009, 21:01

Мер Ужгорода Сергій Ратушняк попереджає про загрозу життю президента Віктора Ющенка в Ужгороді, оскільки аеропорт міста не відповідає елементарним вимогам стандартів безпеки повітряного руху.

Як повідомив речник міського голови Ужгорода Олег Подебрій, у зверненнях до президента Віктора Ющенка і голови СБУ Валентина Наливайченка йдеться, що "життя глави держави в небезпеці, бо, як відомо, аеропорт міста Ужгорода не відповідає елементарним вимогам стандартів безпеки повітряного руху".

"До такого висновку дійшли у Міністерстві транспорту та зв’язку ще в 2006 році. Це питання неодноразово піднімали і місцеві органи влади на державному рівні. Мер міста Ратушняк ще в листопаді 2006 року звертався до тодішнього прем’єр-міністра Віктора Януковича з листом про перенесення ужгородського аеропорту та забезпечення безпеки польотів", - сказав Подебрій.

"Навіть вирішувалося питання розташування нового аеропорту на території середнянської сільської ради. Проте логічного завершення це питання так і не отримало", - уточнив речник.

З огляду на таку ситуацію, за його словами, напередодні робочої поїздки Ющенка до Ужгорода Ратушняк змушений був звернутися до голови СБУ та президента з попередженням про небезпеку.

У листах, зокрема, наголошується, що "так званий аеропорт в Ужгороді є непридатним для прийому реактивних літаків з місткістю понад десять осіб".

Причинами цього мер називає "непридатність довжини та якості злітної смуги, тривалу злочинну діяльності керівництва аеропорту, яке свідомо, роками, не укладало договір оренди землі, не узгоджувало у відповідності з чинним законодавством приаеропортну територію та повну технічну непридатність і зношеність радіолокаційного обладнання".

У зв`язку з вищезазначеним, йдеться у листі Ратушняка, життю і здоров`ю пасажирів, які прилітають до аеропорту Ужгорода, загрожує велика небезпека.

Як відомо, на суботу, 14 березня, заплановано робочу поїздку Ющенка на Закарпаття.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування