Ющенко поїде туди, де БЮТ скасував вибори

П'ятниця, 13 березня 2009, 09:06

Президент Віктор Ющенко у п'ятницю, 13 березня, здійснить робочу поїздку до Тернопільської області.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Планується, що в ході поїздки Ющенко зустрінеться зі студентами Тернопільського національного економічного університету та ознайомиться з роботою ТОВ "Сумітомо Електрик Борднетце-Україна".

Як відомо, 15 березня мали відбутися позачергові вибори депутатів Тернопільської обласної ради, однак з ініціативи БЮТ 3 березня вони були скасовані Верховною Радою.

Окружний адмінсуд Тернопільської області визнав протиправним і скасував рішення Тернопільської обласного тервиборчкому про призупинення виборчого процесу і зобов'язав тервиборчком провести вибори депутатів Тернопільської облради 15 березня.

Однак окружний адмінсуд Києва у четвер заборонив Державному казначейству України здійснювати фінансування позачергових виборів депутатів Тернопільської облради.

На думку члена Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, Тернопільська обласна територіальна виборча комісія зобов`язана організувати й провести вибори в обласну раду, незважаючи на скасування постанови Верховної Ради про їх призначення.

Заступник глави секретаріату президента - представник президента у Конституційному Суді Марина Ставнійчук вважає, що скасування виборів до Тернопільської облради руйнує демократичний устрій і є кроком у напрямку диктатури.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News