Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога назвав "безсумнівну" дату виборів президента

П'ятниця, 13 березня 2009, 09:31

Наступні вибори президента повинні відбутися 17 січня 2010 року, і президент Віктор Ющенко не має наміру звертатися з цим питанням до Конституційного Суду.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому в п'ятницю.

На запитання, коли мають відбудуться наступні вибори президента України, він сказав: "У термін, передбачений Конституцією, – 17 січня 2010 року. У мене немає сумнівів".

На зауваження, що Ющенко заявляв про намір звернутися до Конституційного Суду з приводу визначення дати проведення чергових президентських виборів, Балога заявив:

"Ні, президент не збирається цього робити. Вибори повинна призначити Верховна Рада, і я не думаю, що буде визначена інша дата".

Водночас, глава секретаріату президента не відповів на запитання про те, чи правда, що Ющенко вже прийняв рішення про формат своєї участі у виборах, і яким він буде.

"Я не знаю, яке рішення він прийняв. Чесно вам кажу", - сказав Балога.

При цьому він виключає можливість імпічменту чинному президенту й імовірність дострокових виборів глави держави.

"Насамперед чинний президент, виконуючи свої функції, жодного разу не порушив Конституцію і закони України", - зазначив глава секретаріату президента.

"А заяви (з закликом оголосити імпічмент Ющенку) члена фактичної демократичної коаліції Петра Симоненка – адже саме завдяки йому проходять коаліційні голосування в парламенті – пояснюється дуже просто: Симоненко так надихнувся виконанням доручень Тимошенко, що незабаром виборці перестануть розуміти, є він членом партії "Батьківщина" чи головою Компартії", - сказав він.

"А що стосується тих "порушень", про які він (Симоненко) говорив сьогодні, у тому числі про призначення губернаторів і зміни в складі Радбезу, то Віктор Ющенко зробив їх у відповідь на слізні прохання про це пані Тимошенко, яка тоді дуже хотіла стати прем'єр-міністром", - додав Балога.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...