Балога: Фірташ – це людина, яку кинули в багаття на обід аборигенам

П'ятниця, 13 березня 2009, 10:25

Рішення про законність розмитнення газу RosUkrEnergo має ухвалити суд, вважає керівник секретаріату президента Віктор Балога.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Не варто підміняти закон політикою. Не моя справа визначати, було порушення закону (при розмитненні газу RosUkrEnergo, головою ради директорів якої є Дмитро Фірташ) чи ні. Нехай СБУ проведе розслідування, а суд поставить крапку в цій справі", - прокоментував він дії СБУ .

Також Балога "не бачить бізнес-зв'язку" між першим заступником голови СБУ Валерієм Хорошковським і Дмитром Фірташем.

"Навіть якщо такий бізнес є, я не бачу в цьому проблеми. Фірташ – це не синонім зла і не синонім добра. Фірташ – це людина, яку кинули в багаття на обід аборигенам тільки для того, щоб Юлія Володимирівна могла з кимсь повоювати. Не було б Фірташа – був би Хорошковський. Або Порошенко (Петро Порошенко, глава ради Нацбанку), якби він вчасно не перебіг до Тимошенко, почавши підтримувати її політику, або ще хтось", - відзначив Балога.

Він також поцікавився, чому Юлія Володимирівна звернула увагу на цей зв'язок тільки зараз, а не півтора роки тому, коли призначала Хорошковського керівником Держкоммитниці,

"Тому що сьогодні їй вигідно говорити про це і зводити рахунки", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування