"Я не хочу лізти в душу президенту", - каже Балога, спростовуючи "домисли"

П'ятниця, 13 березня 2009, 10:37

Успішне голосування у Верховній Раді за призначення Валентина Наливайченка главою Служби безпеки України стало несподіванкою для секретаріату президента.

"Зізнаюся, це стало несподіванкою. І не тільки для секретаріату президента, але й для Литвина (голови Верховної Ради) і Тимошенко (прем'єра, лідера БЮТ)", - заявив глава секретаріату президента Віктор Балога в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Ніхто не збирався його (Наливайченка) затверджувати!", - стверджує він.

"Я вам розповім, як вийшло, що кандидатуру Наливайченка підтримали. У той момент, коли вони поставили це питання на голосування, депутатів "Нашої України - Народної самооборони" від "Єдиного центра" не було в залі, а без них 226 голосів не набиралося. Очевидно, дехто хотів показати, що Балога не підтримує лінію президента. Але так бог дав, що люди (представники ЄЦ) устигли повернутися до зали і голосування виявилося успішним", - розповів Балога.

На запитання, навіщо президент Віктор Ющенко повторно подав на розгляд у Верховну Раду кандидатуру Наливайченка, якщо не було віри в його призначення, Балога зазначив: "Так, подав у чергове, хоча розумів, що немає реальної можливості отримати 226 голосів".

"Я не хочу лізти в душу президенту й запитувати, навіщо він це робить. Напевно, президент вважав, що рано чи пізно Наливайченко буде підтриманий, і в чергове виявився правий", - заявив глава секретаріату президента.

"Але я вас запевняю – жодної попередньої домовленості про підтримку Валентина Наливайченка з БЮТ не було", - підкреслив він.

Балога також спростував заяви депутатів БЮТ про те, що вони вирішили затвердити Наливайченка, коли дізналися про сценарій секретаріату президента, за яким в. о. глави СБУ планувалося призначити Валерія Хорошковського.

"Це домисли, така можливість навіть не обговорювалася", - заявив глава секретаріату Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News