Балога: "Тимошенко і Черновецький уклали пакт про ненапад"

П'ятниця, 13 березня 2009, 11:25

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що потрібно якомога швидше провести дострокові вибори в Києві.

"Я вважаю, що їх потрібно провести якомога швидше. І не треба мучити киян", - заявив він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на питання про ситуацію в столиці.

"Я не поділяю думку, що президент має знімати з посади мера. Закон про столицю не передбачає цього", - зазначив Балога.

"Але президент налаштований дуже критично щодо Леоніда Черновецького. За останні два тижні він скасував низку рішень мерії. І я змушений констатувати, що кількість помилок київської влади зростає", - визнав глава секретаріату президента.

На зауваження про те, що в секретаріаті говорили, що є юридична можливість відсторонення Черновецького від виконання обов'язків глави Київської міськдержадміністрації, Балога відповів: "Тільки на два місяці. І якщо ситуація буде критичною, президент скористається цим правом".

На запитання, що має для цього статися, глава секретаріату президента вигукнув: "Так уже усе сталося!"

"Весь організм управління Києвом хворий, і його неможливо вилікувати за допомогою команди Черновецького. Чому? Тому що там немає – за винятком кількох людей – людей, які дійсно можуть керувати столицею. Вони не знають, як поліпшити життя киян. Так, вони знають, як украсти землю чи продати комунальні підприємства, але це не наближає Київ до рівня європейської столиці", - сказав він.

При цьому Балога не вважає, що його позиція щодо необхідності якомога швидше провести дострокові вибори в Києві співпадає з позицією Блоку Юлії Тимошенко.

"Саме не співпадає! За моїми даними, сьогодні БЮТ уже не підтримує ідею зміни київської влади. Тимошенко зустрічалася з Черновецьким, і вони уклали пакт про ненапад", - заявляє глава секретаріату президента.

"Так, на словах Тимошенко продовжить критикувати Черновецького, щоб не знижувати свій рейтинг. Але на ділі БЮТ не буде починати жодних кроків, щоб замінити київського мера", - стверджує він.

"Є хороший показник: уряд має право створити комісію з перевірки порушень КМДА і багато разів обіцяв зробити це, але чомусь не створює її. Це – лакмусовий папірець для взаємин мера і прем'єра", - зазначає Балога.

За його словами, "доти, доки ця комісія не запрацює і на засідання Кабміну не буде винесено питання про те, як голова КМДА виконує свої функції, можна бути упевненим, що в Тимошенко і Черновецького прекрасні взаємини".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування