Ющенко спитає з трьох людей за вибори в Тернополі

П'ятниця, 13 березня 2009, 13:10

Президент Віктор Ющенко називає зіткненням тоталітаризму та демократії конфлікт навколо дострокових виборів депутатів Тернопільської обласної ради.

Про це він сказав під час зустрічі зі студентами Тернопільського національного економічного університету, висловивши переконання, що в регіоні восторжествує демократія.

"Микола Васильович Оніщук (міністр юстиції) і люди, які сидять зараз з ним у першому ряду (заступники глави секретаріату президента Марина Ставнійчук і Роман Безсмертний), сподіваюся, докладуть до цього всіх зусиль. Це мій вам наказ і це те, за що я питатиму", - сказав президент, повідомляє УНІАН.

Він також наголосив на важливості позиції місцевої молоді у цій ситуації.

"Ваша поведінка на виборах до обласної ради – це демонстрація сили закону, або ми станемо свідками і жертвою втрат демократичних перетворень. Хотілося б, щоб голос демократії на Тернопільщині підсилився", - зазначив президент.

"Прошу тернополян і жителів області не бути байдужими до того, що твориться в українській політиці. Адже Тернопіль – це, можливо, маленький, але тест: переможе в Україні тоталітаризм, чи ми захистимо демократію і своє право вибору", - підсумував Ющенко.

18 грудня 2008 року Верховна Рада ухвалила постанову про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської облради на 15 березня 2009 року. 3 березня постанова була скасована на вимогу БЮТ, за допомогою голосів Партії регіонів.

11 березня Окружний адміністративний суд Тернопільської області задовольнив позов обласної організації ВО "Свобода" про визнання протиправним і скасування рішення Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії про припинення виборчого процесу і зобов’язав ТВК провести вибори до Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року.

БЮТ оскаржив у Львівському апеляційному суді рішення Окружного адмінсуду Тернопільської області про поновлення виборів до Тернопільської облради.

Крім того, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Тернопільській виборчій комісії, усім дільничним виборчим комісіям здійснювати організацію та проведення 15 березня 2009 року позачергових виборів Тернопільської обласної ради.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...