Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Моряки з "Фаїни" досі не отримали ні зарплату, ні компенсацію

П'ятниця, 13 березня 2009, 15:25

Моряки "Фаїни", які вже місяць як повернулися в Україну, досі не отримали від судновласника не тільки компенсацій, але й у повному обсязі зарплату.

Про це пише в п'ятницю газета "Сегодня".

Як розповіла мати моториста Артема Гіржева Ольга, "Муренко (представник судновласника Вадима Альперіна) сказав, що судно не підпадає під категорію суден із небезпечним вантажем, тому про моральні компенсації йтися не може".

"Хлопцям не дали дві обіцяні зарплати. Мій син, як і всі, отримав тільки одну, і ту не повну. Він мав отримувати щомісяця $1100, а отримав $700. Але обіцяють компенсувати вартість речей, які забрали пірати", - додає матір моряка.

За її словами, у сина після перебування в полоні у піратів сильно погіршився зір, збільшилася щитовидка, загострився гастрит, почалися проблеми з підшлунковою та жовчним міхуром, є порушення в роботі серця.

"Іноді вранці прокидається і скаржиться на жахливий головний біль. Його мучать страхіття... Він постійно намагається знайти собі якесь заняття, щоб не залишатися одному. На вихідні до нього приїжджає наречена, це його рятує, вони багато часу проводять разом", - каже Ольга Гіржева.

Про проблеми зі здоров'ям говорить і моторист Іван Герелюк: "Я лікуюся у Феофанії за рахунок держави. У мене після повернення депресія – усе байдуже. Цілими днями дивлюся телевізор і граю в комп'ютерні ігри. Довго не можу заснути. Під час полону мріяв про холодне пиво, а коли повернувся додому і випив його, розболілися нирки. І шлунок хвилює".

Матрос Віталій Шелестов теж збирається до Феофанії: "Серце болить і нерви не в порядку. Часто "вибухаю" через дрібниці. Раніше такого ніколи не було".

А ось помічник капітана Олександр Присуха оптимізму не втрачає: "Я ж на містку постійно був, тож зі здоров'ям у мене все нормально. Гроші частково отримав, а інші виплати, у тому числі за втрачені речі, нам обіцяють дати до кінця тижня".

Коментарі про недоплачені гроші отримати не вдалося. У крюінговій компанії, яка наймала моряків, не відповідають телефони.

Віктор Муренко ж повідомив виданню: "Я технічний менеджер і дане питання мене не стосується. Я був представником судновласника, коли треба було вести переговори".

Не знає про виплати й офіційний представник судновласника у зв'язках зі ЗМІ Михайло Войтенко: "Мені про грошові питання нічого не відомо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування