Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко восени піде "безальтернативною дорогою"

П'ятниця, 13 березня 2009, 15:51

Президент Віктор Ющенко впевнений у тому, що Україна і Європейський Союз восени зможуть підписати угоду про асоціацію.

Про це він заявив на зустрічі зі студентами у Тернополі, повідомляє прес-служба президента.

Говорячи про європейські прагнення України, президент наголосив, що євроінтеграційний курс держави залишається незмінним.

Він відзначив суттєвий прогрес у відносинах з Європейським Союзом протягом останніх років. "Я пишаюся, що за останні 4 роки ми радикально змінили свою політику по відношенню до Євросоюзу", - заявив він.

У цьому контексті президент особливо відзначив важливість укладення з ЄС угоди про асоціацію.

"Я переконаний, що восени ми будемо готові підписати угоду про асоціацію", - сказав Віктор Ющенко, додавши, що сьогодні також триває активна робота над укладенням з ЄС угоди про зону вільної торгівлі. Президент висловив думку, що за кілька місяців цей документ буде підписаний.

Щодо євроатлантичної інтеграції президент наголосив, що на сьогодні "система колективної безпеки є оптимальною формою захисту інтересів держави" - це визнано в усьому світі. Глава держави висловив переконання, що українська нація також обере цей шлях захисту державних інтересів.

"Це безальтернативна дорога", - переконаний президент.

Говорячи про позитивні зрушення у освітній сфері, Віктор Ющенко відзначив насамперед завершення в цілому процесу комп'ютеризації української школи. Він нагадав, що Україна виконує свої зобов'язання як учасник Болонського процесу.

"У 2010 році українська освіта буде інтегрована до європейського освітнього простору", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування