У Мінфіні отямились і заявили, що МВФ листа не повертав

П'ятниця, 13 березня 2009, 17:54

Міжнародний валютний фонд не повертав спільного листа про наміри від української влади.

Відповідну заяву поширила прес-служба Мінфіну.

"У зв’язку з появою у ЗМІ повідомлень про повернення документів української сторони, що були направлені до МВФ, Прес-служба Мінфіну спростовує дану інформацію, оскільки вона не відповідає дійсності", - йдеться у заяві.

"МВФ було позитивно сприйнято спільну заяву президента Віктора Ющенка, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, першого заступника голови НБУ Анатолія Шаповалова та першого заступника міністра фінансів", - наголосили в міністерстві.

Прес-служба підкреслила, що "підписання цієї декларації було розцінено МВФ, як підтвердження готовності представників влади України до запровадження економічної політики з метою подолання кризи".

"Останні два тижні конструктивних переговорів з експертами МВФ підтвердили задекларовані наміри представників влади України. Під час цих перемовин відпрацьовано спільну позицію щодо коригування програми між Україною та МВФ", - йдеться в заяві.

"11 березня на засіданні уряду було ухвалено низку рішень, реалізація яких створює передумови для повернення місії МВФ в Україну і продовження переговорного процесу в Києві щодо отримання другого траншу програми "стенд-бай", - заявили в міністерстві.

Як відомо, раніше повідомлялося, що спільне звернення влади до МВФ було повернуто відправникам на доробку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування