Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко вважає, що скорочувати зарплату чиновникам шкідливо

П'ятниця, 13 березня 2009, 19:54

Рішення Верховної Ради щодо скорочення заробітної платні чиновникам є "популістським та шкідливим для держави".

Про це заявив голова парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко, повідомляє його прес-служба.

Він розповів, що у кулуарах парламенту ті ж самі депутати між собою висловлювали невдоволення прийнятим рішенням.

"Це абсолютно безвідповідально в нинішній ситуації" - підкреслив Гриценко.

Прес-служба повідомила, що "він також назвав безглуздим бажання економити таким чином та робити оклад міністра меншим за зарплатню охоронців та офіс-менеджерів приватних структур".

Крім того, "він вважає ненормальною ситуацію, коли заступник міністра отримуватиме більше, ніж сам міністр".

"В таких умовах ми не можемо вимагати від міністра працювати цілодобово та приймати рішення на мільйони чи мільярди гривень", - підкреслив Гриценко.

Він вважає, що Верховна Рада прийняла це рішення саме тому, що розуміла неможливість його виконання: "Я стверджую: це рішення не буде виконуватися, його взагалі не можна виконати".

Крім того, Гриценко звернув увагу, що "не можна вдвічі зменшити зарплатню прем’єру чи губернатору, не зачепивши при цьому всю систему держслужбовців".

"Якщо ми зменшуємо зарплатню високопосадовцям – треба відповідно знизити її всім працівникам державних структур. А це, між іншим, є порушенням Конституції", - сказав він.

Гриценко нагадав, що Конституція забороняє приймати акти, які погіршують соціальні, трудові та інші стандарти працівників: "Будь-який з держслужбовців може звернутися до суду і опротестувати це рішення. І суд буде на стороні такого держслужбовця".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування