Україна потрапить у кандидати в НАТО через рік-два?

Субота, 14 березня 2009, 12:34

Україна має можливість за рік-два стати кандидатом на вступ у НАТО, переконаний екс-міністр іноземних справ Володимир Огризко.

"Незважаючи на формальне неотримання ПДЧ, сьогодні Україна, як ніколи, близька до того, щоб реальними кроками довести, що за рік-півтора-два вона може стати кандидатом на вступ до НАТО, тому що ми маємо той інструмент, який є основою цієї самої Програми дій щодо членства", - сказав Огризко в ефірі телеканалу TBi у п'ятницю ввечері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що українські політики повинні використовувати всі можливості для інформування суспільства щодо Альянсу, і повинні робити це свідомо.

"Коли ми одною рукою підписуємо лист про те, що ми хочемо в НАТО, а з іншої сторони всіма способами говоримо, що ми туди не хочемо, яким чином на це буде реагувати український громадянин?", - запитує Огризко.

"Ми йдемо вліво або вправо - у цьому і питання. Нам потрібно думати про справжні цілі і їх або відстоювати, або від них відмовлятися. Не може в зовнішній політиці бути нечесності між партнерами і союзниками", - сказав екс-міністр.

"На жаль, з боку прем'єр-міністра (Юлії Тимошенко) від самого початку створення уряду, і це проявилося в питанні про НАТО, з'явилися ознаки того, що єдиної зовнішньої політики України все-таки немає".

Він уточнив, що прем'єр-міністр підписала разом із президентом і головою Верховної Ради спільний лист до НАТО, але відразу після цього почалася робота з його дезавуації саме перед тими, кому цей лист і направлявся.

Щодо своєї наступної кар'єри екс-глава МЗС міркує, як бути максимально корисним державі.

"Для мене такого особливого значення не буде мати, яка це буде функція. Головне в тім, де я буду найбільш затребуваний для того, щоб досягти тієї мети, яку я вважаю для себе головною. Ця мета дуже проста - Євросоюз і НАТО".

Огризко відзначив, що пройшло зовсім небагато часу з моменту його відставки, і він ще має щасливу можливість обмірковувати ті пропозиції, що надходять.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News