Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція поки стереже бюлетені в Тернополі

Субота, 14 березня 2009, 13:10

Якщо суд прийме рішення про відміну позачергових виборів до Тернопільської обласної ради, то охорону дільниць буде припинено.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив начальник відділу громадських зв’язків обласного управління міліції Сергій Шворніков.

З суботи у Тернопільській області правоохоронці забезпечуватимуть охорону громадського порядку поблизу виборчих дільниць.

Шворніков також додав, що забезпечення охорони не пов’язане із п'ятничним інцидентом, коли було намагання не випустити автомобілі із надрукованими бюлетенями із видавництва "Збруч", а зумовлене тим, що на дільниці уже завезли бюлетені.

Разом з тим він повідомив, що інцидент із блокуванням доставки бюлетенів правоохоронні органи зараз вивчають для прийняття відповідного рішення.

"Учора ввечері до нас надійшло повідомлення, що поблизу "Збруча" – штовханина. Туди було направлено 4-х працівників міліції. Виявилося, що група депутатів міської та обласної рад від однієї з партій в кількості 50-60 осіб намагається заблокувати вивезення бюлетенів, а інша група з числа представників інших партій десь аналогічної кількості намагається розблокувати територію", - поінформував Шворніков.

За його даними, "серйозного зіткнення біля видавництва не було".

При цьому він запевнив, що спецпідрозділи для врегулювання конфлікту міліція не направляла і що силового опору правоохоронцям не було.

"Було проведено роз’яснювальну роботу, і після того, як пристрасті вщухли, бюлетені в супроводі міліції були вивезені на дільниці", – сказав Шворніков.

Він також наголосив, що правоохоронні органи перебувають поза виборчим процесом і готові забезпечувати охорону громадського порядку у день виборів.

Як повідомлялося, 3 березня Верховна Рада відмінила позачергові вибори Тернопільської обласної ради, призначені на 15 березня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...