Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко позов "Газпрому" назвали безперспективним

Субота, 14 березня 2009, 14:15

Позов "Газпрому" до НАК "Нафтогаз" є безперспективним. Про це в суботу на брифінгу заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов.

Зокрема, Турчинов відзначив: "Я не бачу перспективи розгляду цього питання, тому що в нього немає об'єктивної бази".

"Україна гідно виконувала свої обов'язки транзитера газу в Європу і для того, щоб ми забезпечили транзит, нам необхідна тільки одна умова - це наявність самого газу, що нам потрібно транзитувати по території України в Європу", - заявив віце-прем'єр.

При цьому він нагадав, що на початку року саме "Газпром" припинив подачу газу для транзиту.

"Безумовно Україна не могла забезпечити транспортування неіснуючого газу", - підкреслив Турчинов, повідомляє Ліга.net.

Перший віце-прем'єр-міністр також відзначив, що на його переконання позов "Газпрому" носить політичний характер і пов'язаний з тим, що "Газпром" "хоче забезпечити своє європейське реноме".

При цьому Турчинов звернув увагу на те, що європейські спостерігачі, які під час газового конфлікту знаходилися в Україні, підтвердили, що з української сторони не було несанкціонованого відбору газу, або блокування його транзиту.

"Тому немає перспективи в цьому позові", - наголосив перший віце-прем'єр-міністр.

Як повідомила в суботу "Дзеркало тижня", ВАТ "Газпром" досі не відкликав прохання про арбітраж щодо транзиту російського природного газу через територію України, подане до Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування