Міністр: Ціна метра доступного житла не повинна перевищувати 500 доларів

Субота, 14 березня 2009, 14:55

Ціна квадратного метра доступного житла, створеного за підтримкою з боку держави, не повинна перевищувати 500 доларів, переконаний міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

На його думку, держава повинна визначитися, яким саме категоріям громадян вона готова допомагати будувати житло, пише "Дзеркало тижня".

"Шановні панове забудовники, виробники будматеріалів, мери, які виділяють землю під будівництво, ви повинні вкластися в ціну за квадратний метр близько 500 доларів. Не більше! Якщо ні, то масової програми не буде, а буде ще один будинок на Хрещатику", — заявив він.

Він нагадав, що на даний момент відсутнє чітке законодавче визначення категорій громадян, яким держава збирається допомагати будувати доступне житло.

"13 лютого у Верховній Раді розглядався законопроект про доступне житло. Його особливість у тому, що ми заклали супернорму підтримки з боку держави будівництва доступного житла, не визначившись при цьому, яким категоріям громадян допомагатимемо", — підкреслив міністр.

Кучеренко вважає, що відповідні зміни необхідно внести як до наявних норм, так і враховувати в майбутніх законодавчих актах.

"Щоб виправити становище, потрібно внести корективи і в указ президента про доступне житло, і в закон про антикризові заходи. Тому в стратегічному законі про основи державної житлової політики ми намагаємося визначити, кому й навіщо допомагаємо", — заявив Кучеренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування