У Тимошенко не збираються миритися з "Венко"

Субота, 14 березня 2009, 15:43

В уряді без ентузіазму відреагували на пропозицію компанії "Венко Прикерченська Лтд" укласти мирову угоду.

Про це в суботу на брифінгу заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, повідомляє Ліга.net.

"Вони можуть виходити з ініціативою. Ви знаєте, що тут позиція уряду досить жорстка. Шельф Чорного й Азовського морів має освоюватися під контролем держави", - заявив він.

"І коли ми будемо залучати інвестиції, і запрошувати інвесторів, це мають бути не якісь підкилимні домовленості і тіньові схеми, а це має бути прозоро і зрозуміло усім, у першу чергу громадянам нашої країни, в інтересах яких усе це повинно відбуватися", - підкреслив Турчинов.

Він також відзначив, що іноземні інвестори можуть брати участь у розробці шельфу, але тільки на основі відкритих аукціонів, а не за рахунок цікавих пропозицій тим чи іншим чиновникам".

Раніше компанія "Венко Прикерченська Лтд" підтвердила свою готовність до переговорів з Кабінетом Міністрів по мирному врегулюванню суперечки в рамках угоди про розділ продукції , що буде добуватися в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

Зараз в Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольма продовжується арбітражний процес проти України щодо виконання СРП із компанією "Венко Прикерченська".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування