Турчинов звинувачує Балогу в фальсифікаціях

Субота, 14 березня 2009, 18:52

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов звинувачує секретаріат президента в спробі фальсифікувати вибори у Тернополі.

"Зараз секретаріат президента під керівництвом пана Балоги вибудовує заходи, як перетворити вибори на фарс", - заявив він на екстреному брифінгу, який у суботу ввечері відбувся в штаб-квартирі БЮТ.

"Опрацювуються безпрецедентні фальсифікації, безконтрольно поширюються бюлетені, паралельно створені дві ТВК", - зазначив Турчинов.

За совами першого віце-прем’єра, "секретаріат президента кинув весь адміністративний ресурс, щоб вибори відбулися". При цьому Турчинов заявив, що "представники БЮТ не будуть фізично перешкоджати всьому тому, що робить секретаріат президента".

На питання журналіста, що БЮТ так само використав свій вплив на судову гілку влади щоб зупинити вибори, Турчинов відповів: "Це створений міф, що БЮТ впливає на суди".

Турчинов нагадав, що голова Верховного Суду Василь Онопенко призупинив своє членство в партії, яка є учасником БЮТ.

На питання, що Конституція не передбачає права парламенту скасовувати призначення виборів перший віце-прем’єр нагадав, що Верховна Рада лише скасувала свою попередню постанову про призначення виборів.

"Це є практика, яку використовує президент – скасовувати свої попередні рішення, і ця практика не отримала правової оцінки від Конституційного Суду", - сказав він.

На питання, чому БЮТ на самому початку голосував за призначення цих виборів у парламенті, Турчинов відповів, що "багато рішень у парламенті ухвалюються поспіхом і без ретельного аналізу".

Як відомо, раніше БЮТ відмовився брати участь у виборах до Тернопільської облради.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування