БЮТ не викреслили з бюлетеня, тому що підстав немає

Неділя, 15 березня 2009, 10:22

Тернопільська обласна Територіальна виборча комісія не знайшла підстав для виключення Блоку Юлії Тимошенко з виборчих перегонів.

Як повідомила голова ТВК Наталія Чуйко, відповідне рішення було прийнято 14 березня на засіданні комісії близько 24 години і надано представникам БЮТ.

"Комісія прийняла рішення відмовити в скасуванні рішення ТВК щодо реєстрації на позачергових виборах БЮТ та його кандидатів", - сказала вона, повідомляє УНІАН.

"Представники блоку у своєму зверненні апелювали до статті 48 закону про вибори, яка регламентує випадки, коли ТВК може скасовувати реєстрацію. Але жоден з них не містить обставин, які б давали підстави скасувати реєстрацію БЮТ на виборах до Тернопільської облради", – запевняє Чуйко.

За її словами, у цій статті, зокрема, йдеться, що реєстрація може бути скасована у разі встановлення у судовому порядку факту підкупу виборців місцевою організацією партії чи блоку, факту, що місцева партійна організація крім коштів свого виборчого фонду використовувала для передвиборчої агітації інші кошти або використала кошти у більшому розмірі, ніж передбачено законом, а також у разі ліквідації місцевого осередку партії.

Оскільки нічого із перелічено не зафіксовано, пояснила Чуйко, ТВК відмовила у скасуванні реєстрації БЮТ, відтак у бюлетенях немає штампів "Вибув" навпроти БЮТ.

"Відповідно люди зможуть голосувати і за БЮТ", – сказала Чуйко.

Раніше повідомлялося, що міжпартійна конференція БЮТ у Тернопільській області прийняла рішення про відмову від участі у виборах, відкликання своїх членів дільничних і територіальних комісій, а також своїх спостерігачів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...