Результат тернопільських виборів принциповий лише в розрізі президентських?

Понеділок, 16 березня 2009, 07:25

Результати виборів до Тернопільської облради можуть стати початком кінця "переможної ходи" Юлії Тимошенко, і саме тому БЮТ намагався зірвати волевиявлення у Тернопільській області, вважає голова правління Комітету виборців України Ігор Попов.

Вибори до Тернопільської облради цілком законні попри заяви представників БЮТ про їхню нелегітимність, стверджує він, передає "Німецька хвиля".

Попов переконаний, що цій політичній силі через наближення президентських виборів невигідно демонструвати свої низькі показники електоральної підтримки.

"Попередні опитування показували розрив 10-15%, що є безсумнівною поразкою для БЮТ. Звичайно, вони можуть зірвати результат, проте головне – це PR-ефект на всіх прихильників і спонсорів цієї партії", - зауважив представник КВУ.

Він передбачає, що найімовірніше БЮТ оскаржуватиме результати волевиявлення тернопільчан.

Водночас, Попов розповів, що його організація не зафіксувала в Тернопільській області якихось грубих порушень, окрім закликів невідомих бойкотувати ці вибори.

На думку експерта, ажіотаж довкола цих виборах створювався штучно.

"Програш чи перемога при проведенні цих виборів були принциповими лише в розрізі президентських виборів. Тому коли великі партії БЮТ та Партія регіонів бачать, що вони програють у Тернополі, вони бояться також програти вибори загалом в Україні", - зазначив голова правління Комітету виборців України.

Як відомо, у Тернопільській області в неділю таки відбулися позачергові вибори до обласної ради після низки суперечливих судових рішень, останнє з яких уможливило ці вибори. БЮТ, з ініціативи якого Верховна Рада скасувала на початку березня ці вибори, заявив, що не бере в них участі, однак залишився не викресленим у виборчих бюлетенях.

Як повідомило з посиланням на голову обласної територіальної виборчої комісії Наталію Чуйко Радіо "Свобода", явка виборців на позачергових виборах до Тернопільської обласної ради станом на 19:00 неділі складала в середньому в області понад 50 %, при цьому в місті Тернополі на цей час проголосували 22%.

Чотири політичні сили в Тернопільській області підписали в неділю заяву, що об’єднують зусилля для організації контролю за підрахунком голосів – обласні осередки партії "Єдиний центр", Української народної партії, Народного союзу "Наша Україна" та Громадянської партії "Пора". ВО "Свобода" підтримали її, не підписуючи.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...