Вибори на Тернопільщині були складні, але суттєвих порушень не помітили

Понеділок, 16 березня 2009, 08:56

Проведення нинішніх виборів у Тернопільську обласну раду для обласної територіальної виборчої комісії виявилося значно складнішим, ніж попередніх - у 2006 році, однак, як і минулі, вони пройшли чесно і демократично.

Про це заявила в коментарі "Інтерфакс-Україна" голова територіальної виборчої комісії Наталія Чуйко.

"Попередні вибори до обласної ради проходили одночасно з виборами до Верховної Ради і їх цілковито забезпечували окружні виборчі комісії, обласна ТВК відповідала тільки за доставку на виборчі дільниці бюлетенів і встановлення результатів голосування. Тепер довелося самим організовувати роботу виборчих дільниць, їхню облаштованість, і роботу виборчих комісій", - зазначила Чуйко.

На думку голови ТВК, комісія з цим завданням успішно впоралася, "незважаючи на всю складність, пов'язану то з забороною їх проводити, то зі спробою з боку однієї політичної сили не допустити їх проведення взагалі".

"Ті незначні порушення на виборчих дільницях, про які в даний момент намагаються говорити, трапляються на усіх виборах і жодним чином не можуть уплинути на результат волевиявлення виборців. Вважаю, що нинішні вибори до обласної ради, як і минулі, пройшли чесно, відкрито і демократично", - зазначила Чуйко.

У свою чергу, начальник центру громадських зв'язків УМВСУ в Тернопільській області Сергій Шворников також заявив, що вибори в Тернопільській області пройшли без правопорушень, правоохоронні органи цілком забезпечили громадський порядок на виборчих дільницях і навколо них.

"Під час виборів до обласної ради правоохоронні органи Тернопільської області повністю забезпечили стабільність громадського порядку, як на виборчих дільницях, так і навколо них. Жодних правопорушень у день проведення голосування не було допущено і не зафіксовано", - підкреслив Шворников.

За словами начальника ЦГЗ, "загалом оперативна ситуація в області є стабільною та повністю контрольованою працівниками міліції".

Комітет виборців України також не зафіксував на виборах депутатів Тернопільської обласної ради суттєвих порушень, які могли б уплинути на результати голосування.

"Порушень ні під час голосування, ні під час підрахунку голосів не було, усе проходило тихо й спокійно. Комітет виборців України вважає, що підстав для скасування результатів у цілому немає", - заявив прес-секретар КВУ Олександр Черненко.

Разом із тим, за його словами, з деяких сіл надходила інформація про те, що представники Партії регіонів пропонували по 50 грн. за голос. "Але особисто ми цього не бачили, і будемо звертатися в правоохоронні органи, щоб вони перевірили цю інформацію", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...