Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко: "У Тимошенко - маніакальна ненаситна жадоба влади"

Понеділок, 16 березня 2009, 10:28

Рішення президента Віктора Ющенка щодо участі у майбутній президентській кампанії буде залежати від економічного стану країни і від того, наскільки серйозними будуть загрози для незалежності України.

Таку думку в ефірі телеканалу TBі висловив один із соратників президента Євген Червоненко, повідомляє прес-служба каналу.

Зокрема, на питання, чи варто Ющенку балотуватися на другий президентський термін, Червоненко сказав:

"Я відповім і як людина, яка давно в політиці, і як друг. У нас дуже непростий рік. Йти чи не йти Віктору Ющенку в президенти - я йому, як завжди, в очі скажу трохи пізніше. Головне, що зараз "корабель Україна" потрапив в шторм, а на капітанському містку замість того, щоб розвернути корабель носом до хвилі, йде боротьба за штурвал".

"Я практично впевнений, що рішення Ющенка буде залежати не від особистого позиціювання, його в майбутнього в ролі президента, воно буде залежати від економічного стану країни і від того, чи залишиться Україна в сьомій своїй історичній спробі незалежною. Він занадто український, і багатьох нас - євреїв, грузинів, росіян, які вийшли з великого бізнесу і з політики, - він зробив нас українцями", - додав Червоненко.

Водночас він сказав, що не схильний перебільшувати зовнішні загрози незалежності України.

"Головна загроза криється всередині нас. Завжди Україна потерпала від внутрішньої зради і внутрішніх скороминущих інтересів", - сказав Червоненко.

Говорячи про протистояння між командами президента і прем'єр-міністра, він підкреслив:

"Твої справи кричать так голосно, що я не чую, що ти кажеш. Все, що відбувається, боротьба навколо газу, ті вчинки, вони говорять гучніше за будь-які коментарі. У Юлії Володимирівні (Тимошенко), яку я визнаю сильною людиною, мене лякає маніакальна ненаситна жадоба влади. У Ющенка цього немає як самоцілі і я дивуюся його терпінню та небажанню робити різких рухів".

За словами Червоненка, в одному з телеефірів від депутата з БЮТ прозвучала загроза посадити всіх, хто захищає Ющенка.

"Мене лякає в Україні, що у нас люблять бити з носка тих, хто сьогодні здається слабким. Якби він (Ющенко) влаштував після 2004 року пару характерних "посадок" або справжніх репресій, то тоді боялися б, і боялися б говорити, як в деяких сусідніх країнах", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування