Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка є кілька кандидатів на місце Огризка. Але він ще шукає

Понеділок, 16 березня 2009, 10:52

У вівторок, 17 березня, спливає семиденний термін, протягом якого президент Віктор Ющенко обіцяв назвати претендента на посаду міністра закордонних справ.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", рішення з даного питання досі не прийняте і пошуки ймовірного міністра закордонних справ ще тривають.

"Наскільки мені відомо, рішення поки немає. Більше того, я не впевнений, що воно буде прийняте у вівторок. Хоча робота ведеться – у секретаріат приїжджають претенденти, проходять консультації з ними", - заявив у неділю інформований співрозмовник у секретаріаті президента.

Одним із основних претендентів на посаду голови МЗС у СП називають нинішнього посла України в Росії Костянтина Грищенка, кандидатура якого активно обговорюється в дипломатичних колах. Однак, за інформацією видання, офіційні консультації з ним поки не проводилися.

"В останні дні Костянтин Іванович (Грищенко) не був у Києві", - сказав прес-секретар посольства України в Росії Олег Волошин.

У секретаріаті президента говорять, що в Грищенка є "серйозний конкурент" – нинішній керівник офісу президента Руслан Демченко, який у 1990-1996 роках працював у МЗС, потім – у дипслужбах адміністрації президента, пізніше – був генконсулом (2000-2003 роки, Стамбул) і послом (2003-2005 роки, Сербія та Чорногорія).

Утім, співрозмовники в СП відзначають, що в останні дні шанси Демченка суттєво знизилися.

"Так, у Демченка є всі формальні ознаки, що дозволяють йому обійняти посаду голови МЗС, – повноцінний дипломатичний ранг, стаж роботи в МЗС і дві "ходки" за кордон. Але це не дозволяє йому автоматично стати основним кандидатом", - вважає одне з джерел видання.

"Демченко – відмінний кандидат. Але в останні дні з настрою президента відчувається, що він схиляється до іншого варіанта. Хоча шанси залишаються", - каже інший представник СП.

Головною перешкодою для Демченка є неготовність парламенту підтримати його кандидатуру.

"Демченко – це нереально. Запевняю вас, що його підтримають тільки представники партії "Єдиний центр" у фракції НУНС", - заявив член парламентського комітету з закордонних справ, народний депутат Андрій Шкіль (БЮТ). – Думаю, і в Партії регіонів вистачить розуму не підтримувати такого кандидата".

"Основна частина "Нашої України" вважає його кандидатуру нереальною. Більшість послів виступають категорично проти нього, і ми дослухаємося до їхньої думки", - заявив представник "НУ-НС", який побажав залишитися неназваним.

Водночас, у Партії регіонів утримуються від прогнозів, вважаючи, що для призначення міністра буде потрібна "домовленість двох потужних фракцій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...