У Тимошенко сподіваються зберегти старий дефіцит

Понеділок, 16 березня 2009, 11:00

У Кабміні сподіваються, що після внесення змін у бюджет його дефіцит удасться зберегти його на рівні 3% ВВП.

Про це розповів виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський в інтерв'ю газеті "Дело".

"МВФ вимагає просту річ — збалансованості бюджету. Їм важливо, щоб ми склали реалістичні доходи, під них сформулювали адекватні витрати. Дефіцит бюджету, що у результаті вийде, вони готові акцептувати. Звичайно ж, якщо він підійде їм за параметрами", - сказав в.о. міністра.

За його словами, у МВФ немає непохитної позиції щодо розміру дефіциту і якщо Україна покаже реалістичний бюджет, то, швидше за все, не буде проблем в узгодженні розміру дефіциту.

"Причому в нас є нормальні аргументи: дефіцит бюджетів США, Італії, Німеччини, м'яко кажучи, значно вище, ніж той 1% дефіциту від ВВП, що ми у свій час обговорювали з місією МВФ", - упевнений Урбанський.

"Сподіваюся, що ми зможемо зберегти його на рівні 3% ВВП. Інше питання, яким чином ми будемо його змінювати у дохідній і видатковій частині. Це питання компромісів", - відзначив він.

За словами Урбанського, проблема не в розмірі дефіциту, а в джерелах його фінансування.

"Тому ми сьогодні активно і ретельно ведемо переговори з МВФ. Питання не в їхніх грошах. Тим більше що уряд не одержує цих грошей, вони йдуть у Нацбанк. Гроші МВФ дозволяють нам згодом вести переговори, в тому числі і зі Світовим банком, ЄБРР, Росією, Японією. Без цієї програми жодна з країн не буде вести з нами переговори по питанню виділення кредиту або фінансуванню інвестпроектів", - сказав він.

При цьому в.о. міністра припустив, що бюджет буде переглянутий ще навесні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...