Янукович не хоче "забалакати" імпічмент, чекає механізмів

Понеділок, 16 березня 2009, 11:40

Лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович вважає неможливою реалізацію процедури імпічменту президенту без ухвалення відповідних законопроектів.

Так він прокоментував заклик Комуністичної партії до інших фракцій підтримати ідею імпічменту чинному президенту Віктору Ющенку.

Янукович зазначив, що закон про тимчасові слідчі комісії, повторно повернений до Верховної Ради без підпису президента, буде оскаржений у Конституційному Суді після оприлюднення за підписом спікера.

Крім того, лідер Партії регіонів нагадав, що ще декілька важливих для процедури імпічменту законопроектів досі не ухвалені парламентом.

"Тому починати процедуру імпічменту, не маючи законних механізмів, це значить забалакати це питання", - переконаний Янукович.

"Тому ми пропонуємо нашим колегам, тим, хто разом з нами голосував у вересні за закон про Конституційний Суд, який передбачає можливість відкриття процедури імпічменту, - разом з нами найближчим часом проголосувати цей закон в парламенті (в цілому)", - сказав він.

"Як тільки будуть всі підстави для відкриття цієї процедури, ми будемо ініціювати збір підписів", - заявив лідер Партії регіонів.

Крім того, Янукович наголосив на необхідності якомога швидше ухвалити у Верховній Раді зміни до Конституції в частині децентралізації влади для того, щоб "захистити регіони від свавілля центру".

Також, на переконання лідера опозиційної фракції, змінами до Конституції необхідно чітко розмежувати повноваження президента та прем’єр-міністра.

Таке розмежування, на думку Януковича, призведе до збільшення рівня відповідальності кожного високопосадовця.

"Коли вистачить політичної волі в парламенті і назбирається 300 голосів, ми готові будемо брати активну участь в цьому процесі (змін до Конституції)", - сказав він, водночас, не відповівши на запитання, чи можуть бути ці зміни внесені до президентських виборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування