Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кріль: "Балога любить бити по руках, а Кириленко керував філією БЮТ"

Понеділок, 16 березня 2009, 11:41

Партія "Єдиний центр" виступає за одночасне проведення президентських і парламентських виборів.

Про це в інтерв’ю УНІАН заявив лідер ЄЦ Ігор Кріль.

"Ми за те, аби проводити одночасно президентські й парламентські вибори – в один день. Тим самим поставити крапку в зміні політичної еліти", - сказав він.

Водночас, за словами Кріля, ЄЦ не виступає за дострокові президентські чи парламентські вибори.

"Наша позиція така – ні дострокові президентські вибори, ні дострокові парламентські не дадуть жодного бажаного результату для держави", - сказав він, додавши, що вибори потрібно проводити на основі іншої виборчої системи.

"Сьогоднішня ж система, за якої виборчі списки формують партійні вожді, показала свою недієздатність. Потрібні відкриті списки, де місце депутата визначатиме виборець, а не партійний вождь", - сказав Кріль.

Він також повідомив, що депутати від ЄЦ завершують роботу над Виборчим кодексом, який передбачає систему відкритих виборчих списків.

"Цей кодекс ми найближчим часом внесемо в парламент. Є багато політиків і політичних сил, котрі підтримують таку систему виборчих списків", - сказав Кріль.

При цьому, за його словами, відкрито проти такої системи виступають тільки БЮТ і комуністи.

"І зрозуміло чому… Якщо бютівцям доведеться в кожному окрузі ідентифікувати кандидата, то виявиться, що в них просто немає такої кількості пристойних людей. Пішовши на вибори, вони втратять навіть те, що зараз мають, бо падає довіра – порівняно з минулим", - сказав лідер ЄЦ.

Говорячи про перспективи руху "За Україну" на чолі з В’ячеславом Кириленком і про можливість їхнього об’єднання з ЄЦ, Кріль сказав:

"У президента були ініціативи щодо об’єднання різних політсил. Але ті не відгукнулися на такі ініціативи. Ми нічого не відкидаємо, адже маємо свою позицію, і вона спрямована не на розрив, а на консолідацію".

Водночас Кріль заявив, що "півтора року тому Кириленко керував філією БЮТ у “Нашій Україні”.

"Він про це тоді не говорив, а коли його звідти попросили, то заговорив... На відміну від Кириленка, ми не змінюємо своїх позицій", - сказав він.

Коментуючи критику секретаріату президента на адресу київської влади, Кріль висловив думку, що "президент довів, що він може тримати позицію".

"У цьому йому допомагає і Віктор Балога. Він любить бити по руках тих, хто бере що погано лежить. Коли дехто отримує по заслузі від президента чи від секретаріату, то одразу ж Балогу роблять поганим. Це зрозуміло, бо якби він мовчав і нічого не робив, то був би таким “добрим”, якими були Олександр Зінченко чи Олег Рибачук", - сказав він.

Кріль також вкотре розкритикував діяльність прем’єра Юлії Тимошенко і заявив, що причиною конфліктів між нею та президентом Віктором Ющенком є те, що Тимошенко "з першого дня свого перебування в команді Віктора Ющенка марила посадою президента".

"Уже чотири роки країну лихоманить, бо вона хоче бути главою держави. Та й нині хистке перемир’я знову зірвала Юлія Тимошенко. У п’ятницю посиділи за одним столом, у понеділок підписали з Ющенком спільного листа до МВФ, а у вівторок прем’єрка організувала відставку міністра, який був призначений президентом. Це мир? Хіба тільки в розумінні Тимошенко", - заявив він.

На питання, чому, на його думку, БЮТівці проголосували за призначення Валентина Наливайченка головою СБУ, Кріль відповів:

"Якщо бютівці проголосували за кандидатуру Наливайченка – значить, вони чогось злякалися. Повірте, що попереду складні часи для тих людей, котрі хотіли дурити цю державу".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування