Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звинувачує БЮТ у приватизації судової гілки влади

Понеділок, 16 березня 2009, 11:44

Вибори до Тернопільської облради засвідчили, що судова гілка влади приватизована силою, яку представляє голова Верховного Суду Василь Онопенко.

Таку думку президента Віктора Ющенка озвучила його прес-секретар Ірина Ванникова на брифінгу в понеділок.

"Вибори до Тернопільської облради засвідчили, що судова гілка влади фактично приватизована силою, яку представляє голова Верховного Суду", - зазначила Ванникова.

"Суди своїми рішеннями зробили спробу позбавити людей права обирати владу. Це – грубе порушення конституційних прав громадян, яке свідчить про глибоке неблагополуччя судової системи", – додала прес-секретар.

Президент вважає неприпустимим практику використання політичними силами судової системи у власних корпоративних інтересах.

"Ні суди, ні політичні зірки не мають права замість виборців вирішувати, хто буде в Україні владою", - переказала Ванникова слова Ющенка.

На думку президента, першочерговим політичним кроком для країни є реформа виборчого законодавства та судової системи, підкреслила Ванникова.

Крім того, Ющенко заявив, що зробив усе від нього залежне для реформування судової системи.

"Глава держави два роки тому подав до Верховної Ради законопроект "Про судоустрій і статус суддів" разом із трьома проектами антикорупційних законів. Однак вони досі не розглянуті народними депутатами або не прийняті в цілому", – нагадала Ванникова.

"Окрім того, за особистого втручання президента історія скандального судді Зварича не була закрита і отримала судову перспективу", – підкреслила вона.

Ванникова зазначила, що переважна частина відповідальності за критичну ситуацію у судочинстві лежить на парламентській фракції БЮТ, яка делегувала Онопенка на посаду голови Верховного Суду і не зацікавлена у судовій реформі.

"Президент бачить логіку судової реформи в тому, щоб суд повернувся обличчям до людей, замість обслуговування політичних сил, як це відбувається останні три роки", – наголосила прес-секретар.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування