У Тернополі перевіряли технологію зриву виборів

Понеділок, 16 березня 2009, 11:52

На виборах у Тернопільську обласну раду були безуспішно застосовані технології зриву виборів, вважають у Комітеті виборців України.

"Був створений небезпечний прецедент зриву виборів - нехай і якимись юридичними узгодженнями - винятково з політичних міркувань. І ми раді, що цей прецедент не удався", - заявив прес-секретар КВУ Олександр Черненко на прес-конференції.

За його словами, елементами цих технологій стали заангажовані рішення судів, використання правоохоронних органів у політичних цілях, відкликання членів виборчих комісій.

Зокрема, відзначив Черненко, міліція усунулася від виконання обов'язків по забезпеченню охорони бюлетенів при вивозі з друкарні.

"Однак, спільна робота членів дільничних комісій, політичних сил і громадськості не дозволила зірвати вибори", - підкреслив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Черненко також сподівається, що БЮТ не стане домагатися скасування результатів виборів у Тернопільській області. "Якщо будуть скасовані ці вибори - потрібно буде призначати інші. Тому думаю, що здоровий глузд переможе", - сказав він.

Представник КВУ також відзначив, що в Тернопільській обласній територіальній виборчій комісії були підстави відмовити БЮТ у знятті з реєстрації, оскільки закон не зобов'язує комісії ухвалювати рішення про зняття з реєстрації тієї чи іншої політичної сили за її бажанням.

Він також вважає, що на даний момент зберігається інтрига - чи буде БЮТ створювати свою фракцію в Тернопільській облраді. Так, БЮТ на виборах набрав 8% і для того, щоб фракція не була створена, від депутатських мандатів повинні відмовитися всі кандидати, внесені у виборчий список.

"Я думаю, у Тернопільській облраді буде фракція БЮТ", - спрогнозував Черненко.

КВУ також вважає, що в ході Тернопільських виборів не було порушень, які могли б істотно вплинути на їх результати.

Коментуючи результати виборів, Черненко сказав, що перемога ВО "Свобода" була прогнозована - про це свідчили дані соціологічних опитувань.

Партія "Єдиний центр", на думку КВУ, зобов'язана своїм успіхом, у першу чергу, особистості глави Тернопільської обладміністрації Юрія Чижмаря, що є досить популярною в області людиною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...