Балога: Тимошенко і Черновецький уклали мирову угоду

Понеділок, 16 березня 2009, 12:49

Кабінет міністрів повинен негайно розглянути на спеціальному засіданні ситуацію в Києві та роботу Київської міської держадміністрації, заявив глава секретаріату президента Віктор Балога.

Саме до компетенції уряду належить визначення, наскільки якісно і повно виконує КМДА функції виконавчої влади в столиці, тим більше, що системні прорахунки в управлінні мегаполісом очевидні та зрозумілі, пояснив він.

Однак, за словами Балоги, Кабмін виявляє дивовижну апатію до проблем Києва, у тому числі й до незаконних і свавільних ініціатив столичного градоначальника:

"Причина цього проста: особисто у прем'єр-міністра Тимошенко з Черновецьким мир і любов. І без окулярів видно, що вся викривальна риторика "сердечних" на адресу київської влади раптово згорнулася. Втім, нічого дивного не відбулося, бо між собою домовилися двоє популістів, які до того ж побудували цей союз на взаємній корисливій зацікавленості".

На думку Балоги, уряд має без зволікань обговорити увесь комплекс проблем, пов'язаних із діяльністю КМДА, і прийняти адекватні рішення. Немає жодних перешкод для того, щоб скликати цю спеціальну нараду вже найближчими днями, переконаний він.

У разі, якщо таке засідання Кабміну не відбудеться через особисту протидію з боку прем'єра Тимошенко, тоді стан справ у Києві може бути розглянутий на спеціальному засіданні Ради нацбезпеки і оборони.

"Не маю особливих надій на те, що Кабінет міністрів займеться кризою в столиці, бо Тимошенко та Черновецький нещодавно на особистій зустрічі уклали мирову угоду і домовилися допомагати один одному", - заявив глава секретаріату.

"Усі поодинокі випади на адресу київської влади - всього лише бутафорія. Якщо засідання уряду з критичним аналізом становища, в якому опинився Київ, все ж не відбудеться, тоді будуть знайдені інші способи впливу на столичне керівництво", - попередив Балога.

"Зокрема, апелюватиму до президента про скликання РНБО, яка на сьогодні єдина здатна дати всебічну й безсторонню оцінку стану справ у Києві", - додав він.

Крім того, Балога повідомив, що секретаріат зажадав від Кабміну та КМДА невідкладного звіту про виконання доручень президента, які були зроблені 4 березня під час наради щодо проблем Києва та роботи міської влади.

Балога нагадав, що президент доручив уряду визначити конкретні заходи на реалізацію Києвом функції столиці, проаналізувати виконання бюджету міста та підготувати пропозиції для усунення виявлених проблем, розробити законодавчі ініціативи для розмежування повноважень органів місцевого самоврядування і державних адміністрацій.

КМДА має прозвітувати президенту про те, як виконано його доручення про негайне припинення дії резонансних актів міської влади, зокрема, про запровадження платної медицини та нових місцевих зборів, а також про підготовку проектів рішень щодо обґрунтованого розміру житлово-комунальних тарифів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування