Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Грищенка вже приміряють крісло міністра

Понеділок, 16 березня 2009, 15:36

Експерти прогнозують підтримку Верховною Радою кандидатури посла України в Росії Костянтина Грищенка на посаду міністра закордонних справ у разі її розгляду парламентом.

Про це вони заявили під час прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Прохідною кандидатурою, на мою думку, є Грищенко", - сказав директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Він вважає, що, крім Грищенка, найвірогіднішими кандидатурами, які може бути висунуто президентом на посаду міністра закордонних справ, є виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Володимир Хандогій і посол України в США Олег Шамшур.

Фесенко зазначив, що Ющенку належить зробити складний вибір серед цих кандидатур.

Зокрема, президентові доведеться обирати між Хандогієм або Шамшуром, які є прихильниками євроатлантичної інтеграції України, але, на думку Фесенка, можуть не одержати необхідної підтримки в парламенті, і Грищенком, який має більше шансів на підтримку в парламенті, зокрема завдяки підтримці Партії регіонів.

При цьому кандидатуру Грищенка, зі слів Фесенка, може не підтримати парламентська фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона".

На його думку, у цій ситуації Ющенко має вести переговори з парламентськими фракціями, якщо він хоче, щоб кандидатуру, яку він запропонує, було затверджено Радою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування