ТЯГНИБОК ІДЕ В ПРЕЗИДЕНТИ

Понеділок, 16 березня 2009, 16:16

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок готовий до переголосування виборів до Тернопільської облради.

"Думаєте, я буду впиратися, якщо будуть проголошені перевибори? Ні", - сказав Тягнибок в інтерв’ю "Українській правді".

"Сьогодні зламано основний міф, який існував проти нас – що "Свобода" є непрохідною. Це той міф, який нам нав'язувався БЮТ і "Нашою Україною", - зазначив він.

На думку Тягнибока, за підсумками нинішніх виборів до Тернопільської облради "цей міф зруйновано".

"Наступні вибори принесуть нам ще вищий результат. Тому, якщо зараз буде оголошено повторне переголосування – ми тільки за! Але я не думаю, що БЮТ покращить свій результат", - додав Тягнибок.

На питання, з ким "Свобода" блокуватиметься у новій обласній раді, Тягнибок сказав: "Точно не з Партією регіонів".

Тягнибок визнав, що частково високий результат ВО "Свобода" пояснюється "неправильною поведінкою БЮТ".

"Вони показали нескоординованість, розхлябаність, зарозумілість. Вони думали, що переможуть в судах. Ви що, ні в кого навіть сумніві не було! Як інакше, адже БЮТ завжди перемагає у судах!", - розповів Тягнибок.

"Але особливо по галицькому виборцеві вдарило зближення Тимошенко з російськими царями – Медведєвим і Путіним. Це був для них особливий удар, і бумерангом це нам допомогло", - зазначив лідер ВО "Свобода".

На питання, чи підтримає Тягнибок Віктора Ющенка на другий термін виборів президента, він відповів: "Я сам буду балотуватися. І сподіваюся, що пройду в другий тур".

Повний текст інтерв’ю Тягнибока "Українській правді" читайте найближчим часом на нашому сайті.

Як відомо, у неділю, 15 березня, відбулися вибори до Тернопільської обласної ради. За даними голосування на 98% виборчих дільниць до Тернопільської облради проходять 7 політичних партій.

За даними джерела у тервиборчкомі, лідирує ВО "Свобода" – 33,8%, далі йде партія "Єдиний центр" – 13,8%, потім Партія регіонів – 9,7%. БЮТ і Українська народна партія отримали по 8%, партія "НСНУ" – 5,5%, Блок Литвина – 3,6%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування