Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка думають, що МВФ буде мало трьох законів

Понеділок, 16 березня 2009, 17:39

В секретаріаті президента наполягають на ухваленні трьох законів для поновлення діалогу з МВФ.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу в понеділок.

За його словами, йдеться про збалансуванням Пенсійного фонду та бюджету НАК "Нафтогаз України" та вилучення з бюджету статей про контроль уряду за рефінансуванням банків.

Шлапак повідомив, що саме ці теми обговорювалися в понеділок на нараді в президента.

"Очевидним є те, що нам доведеться суттєвим чином попрацювати, щоб збалансувати ситуацію у Пенсійному фонді", - сказав Шлапак, додавши, що рішень уряду в даному випадку "явно буде недостатньо" - буде потрібна законодавча підтримка доходів або зменшення видатків ПФ.

Він висловив сподівання, що ближчим часом усі ці питання будуть готові до розгляду на робочому рівні.

Шлапак також нагадав, що МВФ "категорично наполягає" на скасуванні статей 84 і 86 бюджету, які регламентують відносини уряду та НБУ. "Президент переконаний, і це ж підтверджують фахівці МВФ, що даними статтями закону про бюджет уряд явно зайшов на конституційне поле Національного банку", - сказав Шлапак.

"Саме ці три закони є категоричного вимогою МВФ, і передбачають ті заходи, які ми повинні здійснити до того, як ми сядемо за стіл переговорів", - повідомив він.

Водночас, він висловив переконання, що прийняття цих законів може бути недостатнім для відновлення діалогу з МВФ, оскільки, відповідно до бачення фонду, може не привести до необхідного рівня збалансування бюджету.

"Допускаю, вони можуть поставити додаткові вимоги щодо бюджетного врегулювання", - сказав він.

У секретаріаті президента України розраховують на завершення переговорів із МВФ про поновлення роботи місії протягом 2-3 тижнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...