Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБАМІ РЕКОМЕНДУЮТЬ ВІДМОВИТИСЬ ВІД УКРАЇНИ

Вівторок, 17 березня 2009, 09:39

Президент США Барак Обама має відмовитись від підтримки бажання Грузії та України вступити до НАТО заради того, щоб покращити відносини з Росією.

З такою рекомендацією виступила міжпартійна комісія під керівництвом колишніх сенаторів демократа Гаррі Харта та республіканця Чака Хейгела, повідомляє газета "The International Herald Tribune".

"Нова адміністрація має визнати, що ні Україна, ні Грузія не готові до членства в НАТО", - зазначається в доповіді комісії.

Водночас експерти зазначають, адміністрація має співпрацювати з іншими країнами-членами НАТО, щоб віднайти інші шляхи для демонстрації підтримки суверенітету цих країн".

Як зазначається в доповіді, США не мають "нездоланний безпековий інтерес" в членстві будь-якої з цих країн.

Також в доповіді адміністрації Обами радять подивитись "по-новому" на систему ПРО, яку США хоче розмістити в Польща та в Чехії. "Побудова спільної системи, яка включала б Російські об’єкти та обладнання є найбажанішим", - йдеться в доповіді.

Також в документі зазначається, що Росія не налаштована ворожо по відношенню до США, "принаймні на даний момент".

"Навіть якщо відносини і далі погіршаться, у Кремля за умов кризи немає коштів і політичної волі для нової "холодної війни", - додається в рекомендаціях, розміщених на 30 сторінках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...