У Ющенка вимагають, щоб Тимошенко урізала йому і собі зарплату

Вівторок, 17 березня 2009, 12:56

В секретаріаті президента звинувачують уряд прем’єра Юлії Тимошенко в невиконанні завдань, передбачених законодавчими актами Верховної Ради, зокрема про зменшення зарплат президента, прем’єра та спікера.

Про це заявив керівник головслужби забезпечення зв'язків з Верховною Радою та Кабміном секретаріату президента Ян Берназюк.

"Навіть поверхневий аналіз стану виконання доручень, що містяться в рішеннях парламенту, вказує на наявність зволікань та ігнорування їх положень", – заявив він.

Берназюк вказує як на показовий факт прямого ігнорування урядом постанови Верховної Ради, якою має бути скорочено в період фінансово-економічної кризи видатків Державного бюджету України на матеріально-технічне забезпечення органів державної влади, оплату праці та соціально-побутове забезпечення посадових осіб цих органів.

Відповідно до рішення парламенту у першу чергу скорочення щонайменше удвічі заробітної плати стосуватиметься президента, голови Верховної Ради, прем'єра, віце-прем'єрів, депутатів ВР, керівного складу РНБО, cекретаріату президента, Держуправління справами, апарату Верховної Ради, секретаріату Кабміну, міністрів, а також керівників інших центральних органів виконавчої влади.

Берназюк нагадав, що у постанові також передбачено доручення урядові терміново до 16.03.2009 р. подати до Верховної Ради відповідні пропозиції стосовно внесення змін до законодавчих актів України.

"Маємо сьогодні вже 17.03.2009, і жодного рішення або позиції з цього приводу Кабінету Міністрів. При цьому обґрунтована позиція уряду як колегіального органу - також була б позицією", – констатував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування