Лавринович поїде в Москву поперед Тимошенко

Вівторок, 17 березня 2009, 13:15

Делегація Верховної Ради на чолі із першим віце-спікером Олександром Лавриновичем 18 березня братиме участь у восьмому засіданні Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Росії у Москві.

Про це повідомляє прес-служба першого заступника голови Верховної Ради.

Парламентські делегації очолюватимуть співголови українсько-російської Міжпарламентської комісії: від українського парламенту – Лавринович, від російської законодавчої гілки влади – заступник голови Державної Думи Олександр Бабаков.

Учасники засідання, зокрема, розглядатимуть питання розвитку міжрегіонального та прикордонного співробітництва України та Російської Федерації, дадуть оцінку українсько-російським взаєминам у гуманітарній сфері.

Обговорюватимуть, зокрема, спільні заходи по відзначенню 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя в обох країнах та під егідою ЮНЕСКО.

По завершенні роботи комісії планується підписання сторонами-учасниками засідання підсумкового документа. Лавринович та Бабаков дадуть прес-конференцію для ЗМІ.

В рамках візиту передбачено зустріч Лавриновича з першим заступником голови Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Олександром Торшиним.

Як повідомляло раніше джерело в Міністерстві закордонних справ України, міжурядовий україно-російський комітет з економічного співробітництва має намір провести засідання в Москві 27 березня.

Джерело припускало, що українську делегацію для участі в засіданні комітету може очолити прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування