Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко каже, що "попросив" Дурдинця у плановому порядку

Вівторок, 17 березня 2009, 13:18

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що однією з причин подання на звільнення його заступника Тиберія Дурдинця є необхідність кадрової ротації у відомстві.

Про це він сказав журналістам у вівторок, відповідаючи на питання про причини свого подання на звільнення Дурдинця.

"Причини – це є, по-перше, ротація, по-друге, аргументація, надана мною в поданні президенту", - сказав Наливайченко, додавши, що в разі, якщо аргументація буде прийнята президентом, він її озвучить.

При цьому Наливайченко відмовився відповідати на запитання, чи має він наміри зробити відповідне подання на свого першого заступника Валерія Хорошковського.

"Це політизоване питання, тому дозвольте я не буду цього коментувати. Валерій Іванович – поважна людина. Він працює разом зі мною. Ми – поза політикою", - сказав він.

Наливайченко також нагадав, що СБУ у понеділок отримала від Кабміну документи, необхідні їй для з’ясування обставин газового конфлікту.

"Від першого віце-прем’єра вчора надійшли матеріали, які стосуються цивільно-правового вирішення питання. Та інформація, яка там наведена, стосується в тому числі і відстоювання інтересів держави у Стокгольмському арбітражі", - сказав він.

"Відтак, ми чітко заявляємо, що стоятимемо на захисті інтересів держави і у виключно цивільно-правовий спосіб будемо вирішувати всі питання, пов’язані з цією ситуацією", - додав Наливайченко.

Водночас він не повідомив подробиць, які містяться у документах, оскільки ці матеріали перебувають під грифом "конфіденційно".

Як відомо, РосУкрЕнерго подала проти "Нафтогазу" три позови до Стокгольмського суду. Останній, зокрема, стосувався розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу.

Найближчим часом, за інформацією "Української правди", ці позови мають бути об’єднані в один.




"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування