Коаліція вимагає від Ющенка "вмотивованих" пояснень

Вівторок, 17 березня 2009, 14:11

Парламентська коаліція звернулася до президента Віктора Ющенка з проханням "надати вмотивовану відповідь" на її пропозицію щодо внесення до Верховної Ради подання про призначення міністром закордонних справ Бориса Тарасюка.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу фракції "Наша Україна - Народна самооборона".

"Просимо Вас надати вмотивовану відповідь на пропозицію парламентської коаліції щодо призначення Бориса Тарасюка на посаду міністра закордонних справ України", - йдеться у зверненні парламентської коаліції до Президента.

За даними прес-служби, звернення, яке підписали лідери трьох фракцій – Іван Кириленко (БЮТ), Микола Мартиненко (НУ-НС) та Ігор Шаров (Блок Литвина), пов’язане із тим, що до цього часу коаліція не одержала від президента відповіді на свою пропозицію від 6 березня.

"Натомість 17 березня 2009 року до Верховної Ради надійшло Ваше подання про призначення міністром закордонних справ Олега Шамшура, що, фактично, означає відхилення Вами пропозиції парламентської коаліції", - йдеться у зверненні до президента.

"Як і раніше, коаліція вважає, що співпраця президента та парламентської більшості сприятиме побудові ефективної системи державної влади, забезпеченню національних інтересів в зовнішній політиці нашої держави", - зазначається в зверненні.

Також у документі висловлюється сподівання "на конструктивну співпрацю" з президентом "з питань визначення гідної кандидатури на посаду міністра закордонних справ України та забезпечення позитивного голосування щодо її призначення Верховною Радою".

Як повідомлялося, 3 березня ВР прийняла постанову про звільнення Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ України.

6 березня коаліція направила звернення до президента Віктора Ющенка з пропозицією внести на розгляд ВР кандидатуру Бориса Тарасюка на посаду глави МЗС.

17 березня, президент вніс на затвердження парламенту кандидатуру Шамшура на посаду міністра закордонних справ. Ющенко також призначив Огризка першим заступником секретаря РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування